A DSC mozgásérzékelő installálása során fontos figyelmet fordítani a megfelelő bekötésre és az esetleges szabotázs riasztásokra. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet a mozgásérzékelőt kettős 5.6 kiloohm használatával bekötni, valamint hogyan lehet figyelni a szabotázs jelzéseket.

Az első lépés a kettős 5.6 kiloohm használata. Ehhez a mozgásérzékelő egyik 5.6 kiloohm ellenállását sorba kössük a fedél kapcsolójával. Ez azt jelenti, hogy amikor a fedél nyitva van, az ellenállás szakadását érzékeli a riasztó központ, és szabotázs riasztást generál.

A másik 5.6 kiloohm ellenállást pedig az érzékelő alarm reléjével párhuzamosan kell bekötni. Ez azt eredményezi, hogy amikor a mozgásérzékelő jelet érzékel, az ellenállás rövidre záródik, és  riasztást generál a riasztó központban.

Ezzel a bekötéssel a riasztó központ riasztáskor 10-11 kiloohmot fog mutatni. Ez azért fontos, mert ha a bekötés nem megfelelő, vagy valaki megpróbálja megzavarni vagy eltávolítani a mozgásérzékelőt, a riasztó központ azonnal jelezni fogja a szabotázs riasztást.

Fontos megjegyezni, hogy nyugalmi helyzetben a riasztó központnak 5.6 kiloohmot kell mutatnia. Ez azt jelenti, hogy a bekötés helyes, és a mozgásérzékelő megfelelően működik.

Amennyiben bármilyen szabotázs jelzést észlel a riasztó központ, például szakadáskór vagy rövidzárkór, azonnal generálja a szabotázs riasztást. Ez a funkció rendkívül fontos a biztonság szempontjából, mert így azonnal értesülhetünk arról, ha valaki megpróbálja manipulálni vagy megszakítani a mozgásérzékelőt.

A DSC mozgásérzékelő installálása során tehát fontos a kettős 5.6 kiloohm használata, valamint a szabotázs figyelésére történő bekötés. Ez biztosítja a megbízható működést és a biztonságot a riasztó rendszerben. DSC Riasztó Szerviz segít, hogy jólműködő megbízható riasztó rendszere legyen.  Biztonságban érezze az értékeiket és szeretteiket!

#non-stop_szerviz #budapesti-riasztószerelő